Először is: szeretném leszögezni, hogy nem ilyen bakancsot akartam. Bár tetszett mindig is, Én mégiscsak egy egyszerű, alap tűzoltócsizmát szerettem volna (az sem olcsó). Mivel a romon közlekedéshez ajánlott valami, ami strapabíróbb egy kínai tornacipőnél, elkezdtünk érdeklődni, hogy Ki mit is használ. Több, mentéssel foglalkozó Egyesület is ilyen, vagy ehhez nagyon hasonló bakancsot választott, nem véletlenül. Lássuk a marketing képet a termékünkről:

ews.jpg

Szerintem jól néz ki. Fontos! A termék kiválasztásánál 2 méretet kell megadni: az egyik a hossz (Nekem a 44. lábamra a 45-ös lett jó), valamint a szélességet (8-12), amit persze nem tudtunk előre, így most az átlagosnál kicsit szélesebb lábammal azért van kis küzdés a bejáratás során. Miután átestünk az első vizsgálaton (megelégedettséggel), következett a próba. Itt jött az első meglepi: ez tényleg kiválóan tartja a lábat. Ez több kellemetlenséggel jár: az első, hogy viszonylag nehéz belebújni, a második, hogy ha benne van a lábad, akkor tuti, hogy a lábad idomul a bakancshoz és nem fordítva. Azért ne felejtsük el, hogy ez egy egyéni védőeszköz. Ennek tükrében pedig sokkal jobb a helyzet. Így felbátorodva, lássunk egy képet az első bevetéséről (a képet a Tatabányai Polgári Védelmi Egyesület facebook oldaláról loptam):

ews1.jpg

Ezen a képen is látható, hogy a sárga csík nemcsak a dizájn miatt van rajta, hanem a láthatóságát is növeli. Ez volt az első közös bevetésünk - a nap végére azt hiszem legyőztem, mert akkor már teljesen kényelmes volt :)

Mit lehet még tudni a bakancsról?

Pozitív, hogy a szára végig egybevarrt (lángálló cérnával) anyagból van, tehát a szárának a tetejéig nem ázik be. Van az elején acélbetét, a talpában pedig az átszúrás ellen van egy külön réteg. A gyors le- és felvétel érdekében egyszer kell csak befűzni, a közepén lévő zippzárral lehet gyorsan beleugrani. Ami persze nem könnyű, de a felhúzást segíti a hátuljára varrt nagy, masszív fül. Láng és vízálló NOMEX cérnával varrva, 300 celsius-fokig bírja a kontakt hőt (belül természetesen külön hőszigetelő anyag van). A jól láthatóságot pedig a 3M Scotchlite anyag biztosítja. Egyenlőre talán nem is tudok hirtelenjében többet írni róla. A bakancsot neten keresztül vettük (google a barátod), teljesen korrekt volt a kiszolgálás, a kiszállítás, stb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tbpve.blog.hu/api/trackback/id/tr775245636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása