Sokan mondják, hogy ha Valaki csak összeollóz egy tartalmat az internetről, akkor az nem számít saját alkotásnak. Hát Én most pont nem sajátot akarok akkor alkotni. A mostani célom az az, hogy egy kicsit megpróbáljam a neten fellelhető elsősegélynyújtással kapcsolatos videókat összeszedni. Hátha Valakinek pont ez segít, és egyébként is ez egy olyan dolog, amit soha nem késő és nem is korai tanulni. Ja és professzorok, okosok kíméljenek. Hozzászólni vagy értelmesen, vagy csak pozitívat.  :)

Íme az első videó: itt már nagyon szépen lehet látni az újfajta kéztartást :)

Jöjjön nagyjából ugyanez, de most gyermekeknél (szívszorító, ugye?):

Lássuk, mi a teendő a legkisebbek esetén:

(csecsemő újraélesztés)

Ha már a gyerekeknél járunk, akkor lássuk, hogy tisztulnak azok fránya légutak:

Egy jó videó ahhoz, hogy ne kapj azonnal infarktust, ha a gyermeked fuldoklik.

(ugye mindenki tudja, mi az az ABC?)

A vizsgálat, amit Mi fejtől-lábignak neveztünk. :)

Nagyon szépen kiemeli a látom-hallom-érzem eljárást.

A következő a stabil oldalfekvés:

(ugye mindenki tudja, hogy mikor nem szabad alkalmazni?)

 

 


Talán ennyi mára elég is lesz. Ahogy a poszt elején is említettem, ezekből a videókból egyik sem a saját szerzeményem, amint látom, minden videón jól látható, hogy melyik szervezet csinálta. Mivel a youtube-on mindegyik nyilvános, úgy gondolom a megosztásukhoz sem kell külön engedély.  :)

Szándékom szerint lesz egy hasonló, videós poszt arról is, hogy mi a teendő akkor, ha a sérült már nincs közvetlen életveszélyben.

De addig se felejtsük el, hogy a youtube, valamint a google a barátod, ha tanulni szeretnél, ha pedig baj van, akkor a 107 illetve a 112 a "barátod".

Természetesen az sem baj, ha ezt a posztot megosztod, hátha másokat is érdekelnek ezek az infók...

A bejegyzés trackback címe:

https://tbpve.blog.hu/api/trackback/id/tr385030364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása